Revolut – Νο1 Τραπεζικό Σύστημα

1 Μαΐου 2022

Τι είναι η Revolut; Πότε θα σου φανεί απαραίτητη;


Στην περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα το διάστημα που ο Σύριζα ήταν στην κυβέρνηση, αποφάσισαν μαζί με την Ευρωπαική Ένωση να βάλουν capital control, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις αναλήψεις μεγάλα ποσά, αλλά ούτε να αγοράζεις από το εξωτερικό. Τότε καταφέραμε και βρήκαμε μια εταιρεία που μέχρι σήμερα λειτουργεί κανονικά και μάλιστα είναι σε στάδιο μετάβασης σε Revolut Bank.Πρόκειται για ένα τραπεζικό προϊόν που μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο, ειδικά αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και εμείς είμαστε εδώ, να σου δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, για να αποφασίσεις αν είναι αυτό που ψάχνεις.

Τι είναι η Revolut;

Η Revolut είναι μια Digital Bank, δηλαδή “Ψηφιακή Τράπεζα”, που σου επιτρέπει να φτιάξεις λογαριασμό και να βγάλεις κάρτα για τις συναλλαγές σου, ακόμα κι από το κινητό σου. Ιδρύθηκε το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τότε σιγά σιγά έγινε γνωστή σε πάρα πολλές χώρες (όπως και στην Ελλάδα).

Η τεχνολογία αυτή έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που κάνουμε online συναλλαγές, ειδικά με το εξωτερικό.

Και εξηγούμε, για να καταλάβεις ακριβώς τι είναι Revolut : Χάρη σε αυτή, μπορείς να κάνεις μεταφορές χρημάτων και αγορές “χωρίς σύνορα”, δηλαδή σε όλο τον κόσμο, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Οι χρεώσεις για να τη χρησιμοποιήσεις είναι από ελάχιστες, έως μηδενικές (ανάλογα με το είδος συναλλαγής). Άρα, είναι ουσιαστικά ένα μέσο ακόμα που μας οδηγεί στην ψηφιακή επανάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σήμερα η Revolut μετράει πάνω από 12 εκατομμύρια ιδιώτες και πάνω από 500 χιλιάδες εταιρικούς πελάτες, ενώ υποστηρίζει περισσότερα από 30 νομίσματα.  Όσο για το μέλλον, προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση!

Πώς ανοίγω λογαριασμό & πώς βγάζω κάρτα Revolut;

Είναι πολύ πιο εύκολο από το να ανοίγεις λογαριασμό σε παραδοσιακή τράπεζα. Τα βήματα για να ανοίξεις λογαριασμό στη Revolut είναι:

  • Μπαίνεις στην ιστοσελίδα της Revolut , όπου σου ζητάει να πληκτρολογήσεις τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου.
  • Η εταιρεία σου στέλνει ένα link στο κινητό, το οποίο πρέπει να ακολουθήσεις για να ανοίξει η εφαρμογή στο App Store ή στο Google Play.
  • Κατεβάζεις την εφαρμογή της Revolut δημιουργείς λογαριασμό. Κλασικά, πρώτα βάζεις PIN και ακολουθείς μία απλή διαδικασία επαλήθευσης.
  • Συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία και ακολουθείς τη διαδικασία ταυτοποίησης, όπου θα σου ζητηθεί να σκανάρεις με το κινητό σου την ταυτότητα ή το διαβατήριο σου.

❗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία ταυτοποίησης είναι το μοναδικό στη διαδικασία που μπορεί να σε κουράσει.

Η φωτογραφία που θα βγάλεις με το κινητό σου, τόσο τις δύο όψεις της ταυτότητας όσο και η selfie, πρέπει να είναι καθαρές και ευανάγνωστες.

Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες, γιατί αλλιώς δεν θα προχωρήσει η επαλήθευση της ταυτότητάς σου και ουσιαστικά δεν θα μπορείς να κάνεις χρήση της Revolut .

💡 Πώς παραγγέλνω την κάρτα; Αφού ανοίξεις λογαριασμό, μπορείς να παραγγείλεις την κάρτα Revolut , η οποία θα είναι είτε virtual, είτε φυσική κάρτα.

Η virtual κάρτα θα σου είναι αρκετή για αγορές online και μεταφορές. Αλλά αν θέλεις να έχεις παραδοσιακά το πλαστικό μαζί σου, μπορείς να παραγγείλεις τη φυσική κάρτα.

Fun fact! Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το χρώμα της κάρτας Revolut (αν και έχεις περιορισμένες επιλογές). Υποστηρίζει Apple Pay και Google Pay για να κάνεις αγορές με το κινητό σου.

Πώς βάζω χρήματα στη Revolut;

Πώς φορτίζω την κάρτα RevolutΉ αλλιώς, πώς μεταφέρω λεφτά στη Revolut ;

Τη φορτίζεις πολύ εύκολα στέλνοντας χρήματα από έναν ελληνικό λογαριασμό απλά και γρήγορα (σαν να κάνεις μία αγορά στο διαδίκτυο).

Αυτό που χρειάζεται προσοχή, είναι να επιλέξεις το σωστό νόμισμα. Όταν κάνεις μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό σου προς τη Revolut , επιλέγεις και σε τι νόμισμα να γίνει η συναλλαγή (δηλαδή το νόμισμα στο οποίο διατηρείς λογαριασμό).

Να θυμάσαι, η Revolut χρησιμοποιείται πάρα πολύ για συναλλαγές στο εξωτερικό, οπότε το σωστό νόμισμα είναι όντως σημαντικό. Επίσης, η μεταφορά χρημάτων μπορεί να μην εκτελεστεί, αν το νόμισμα που δηλώνεις κατά τη συναλλαγή είναι διαφορετικό από το νόμισμα του λογαριασμού Revolut , προς τον οποίο προορίζεται.

💡 Τι προμήθεια πληρώνω για μεταφορά χρημάτων στη Revolut;

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Revolut είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να στείλεις χρήματα στο εξωτερικό με μικρότερη επιβάρυνση. Μπορείς να πληρώσεις λογαριασμούς ή να στείλεις χρήματα σε κάποιο φυσικό πρόσωπο.

Η ίδια η Revolut δεν χρεώνει τίποτα για να μπουν τα χρήματα από άλλο λογαριασμό. Υπάρχει όμως η προμήθεια της τράπεζάς σου, γιατί οι τράπεζες χρεώνουν κάποια προμήθεια για όλες τις μεταφορές χρημάτων.

💡 Πότε θα φανούν τα χρήματα αν κάνω μεταφορά σήμερα;

Τυπικά, ο χρόνος αναμονής θα είναι κάπου στις 2 εργάσιμες ημέρες. Φαντάσου πως είναι σαν να κάνεις μεταφορά χρημάτων από μια τράπεζα σε μια άλλη, π.χ. από λογαριασμό Alpha Bank σε λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς.

Τι άλλο μπορώ να κάνω μέσω λογαριασμού Revolut;

Ναι, σίγουρα πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν Revolut για συναλλαγές με το εξωτερικό στις μικρότερες δυνατές χρεώσεις. Όμως η Revolut παρέχει κι άλλες δυνατότητες – εργαλεία που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα:

📌 Επένδυση σε μετοχές, εμπορεύματα και συνάλλαγμα

Πολύ απλά και γρήγορα μπορείς να τοποθετήσεις τα χρήματά σου σε μετοχές, εμπορεύματα και 30 νομίσματα, από δολάριο ΗΠΑ έως ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Καμία σχέση δεν έχει ο τρόπος που μπορείς να αξιοποιήσεις τη Revolut με τις παραδοσιακές τράπεζες.

📌 Crypto – Κρυπτονομίσματα

Μέσω της Revolut μπορείς να αλλάξεις τα χρήματά σου σε κρυπτονομίσματα και να επενδύσεις σε Bitcoin, Ethereum, Litecoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις έρευνα αγοράς για τα ανταλλακτήρια.

Προσοχή: Πριν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, απευθύνσου σε εξειδικευμένο επαγγελματία σύμβουλο.

📌 Πορτοφόλι Revolut

Το πορτοφόλι της Revolut σε βοηθάει να ταξινομείς τους λογαριασμούς σου κι έτσι να έχεις πάντα χρήματα όταν τα χρειάζεσαι. Σε βοηθάει επίσης να αποταμιεύεις και να παρακολουθείς τις πληρωμές.

📌 Λογαριασμός για παιδιά – Junior

Η Revolut έχει σχεδιάσει μία εφαρμογή ειδικά για νεαρούς χρήστες (ηλικίας 7 έως 17 ετών). Ο λογαριασμός Junior έχει μηνιαίο όριο φόρτισης 40 ευρώ και μέσω αυτού μπορείς να διδάξεις τα παιδιά για τη διαχείριση των οικονομικών τους ή / και να ορίσεις εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι, έτσι ώστε να έχεις τον πλήρη έλεγχο.

Τι μειονέκτημα έχουν οι digital banks σαν τη Revolut;

Δεν μπορείς να πάρεις δάνειο από τη Revolut , μόνο από παραδοσιακές τράπεζες. Ίσως στο μέλλον να αλλάξει αυτό, δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά.

Αλλά για την ώρα, αν θέλεις καταναλωτικό δάνειο (ή στεγαστικό), θα πρέπει να πας σε μια από τις τράπεζες που ήξερες ως τώρα.

Δες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και επίλεξε με την ησυχία σου τι σε συμφέρει περισσότερο. Κι όταν είσαι έτοιμος, φτιάξε λογαριασμό online!