Σημαντικά σημεία κατά την επιλογή εταιρίας Web Design

19 Απριλίου 2022

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι μια αποτελεσματική κατασκευή ιστοσελίδας, προσελκύει πελάτες για την επιχείρησή σας, αυξάνει σημαντικά τις πωλήσεις, οδηγεί και κλείνει επιχειρηματικές συμφωνίες, ενισχύει το Brand Name σας και βέβαια πολλαπλασιάζει τα κέρδη σας.

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία ιστοσελίδων απαιτεί μεθοδικότητα, εμπειρία, γνώση των σύγχρονων μεθόδων κατασκευής, συχνή ενημέρωση για τις εξελίξεις, εντυπωσιακό σχεδιασμό και βέβαια ταλέντο, πάθος για το τέλειο και αστείρευτη ανάγκη για δημιουργία.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε κατασκευαστή

Δείτε τα  σημαντικότερα σημεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν επιλέξετε κατασκευαστή ιστοσελίδων.

– Η πρώτη επαφή

Σίγουρα η πρώτη επαφή είναι πολύ σημαντική. Είτε είναι μέσω τηλεφώνου είτε προσωπική επαφή, θα πρέπει να νιώσετε ασφαλής και ότι βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Η ευγένεια, το ήθος, η εμπεριστατωμένη άποψη και η σαφήνεια, είναι σημαντικά χαρακτηριστικά του κατασκευαστή ιστοσελίδων και κρίνουν την μετέπειτα συνεργασία.

– Σαφήνεια & κατανόηση των αναγκών σας

Ο κατασκευαστής, θα πρέπει να είναι σε θέση να αφουγκραστεί και να κατανοήσει τις ανάγκες σας και να σας δώσει τις λύσεις που χρειάζεται η επιχείρησή σας, με τον πιο αποδοτικό αλλά ταυτόχρονα οικονομικό τρόπο.

– Δείτε δείγματα κατασκευής ιστοσελίδων

Δείτε τα δείγματα απο ιστοσελίδες υπαρχόντων πελατών και διαβάστε κριτικές κυρίως στο Google Business. Από τις ιστοσελίδες που έχουν ήδη κατασκευάστει, θα μπορείτε να βγάλετε ένα πολύ καλό συμπέρασμα της ποιότητας της δουλείας τους.

– Σχεδιασμός και στυλ

Ο κατασκευαστής θα πρέπει να έχει την εμπειρία να σχεδιάσει μια εντυπωσιακή ιστοσελίδα, όμορφη και βέβαια λειτουργική χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία. Η πρωτοτυπία και η δημιουργικότητα είναι σημαντικά προσόντα που θα προσδώσουν στην σελίδα σας μια ξεχωριστή εικόνα.

– Χρήση νέων τεχνολογιών

Η χρήση των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών προώθησης, προβολής και κατασκευής ιστοσελίδων, είναι πολύ καθοριστική για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να πληρεί όλα τα σύγχρονα standards κατασκευής ιστοσελίδων όπως responsive design, γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης, βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, social ready, gdpr ready κ.α.

– Δείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή

Όπως κρίνουμε έναν σχεδιαστή μόδας απο τα ρούχα του, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κρίνετε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων απο το ίδιο τους το  site. Δείτε αν είναι όμορφο, λειτουργικό, πρωτότυπο, αν φορτώνει γρήγορα, αν έχει χρήσιμο περιεχόμενο, αν είναι εύκολο και εύχρηστο. Αν η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις σας είναι “Ναι”, τότε ίσως βρήκατε τον επόμενο σας συνεργάτη.

– Αξιοπιστία, συνέπεια & ξεκάθαρες χρεώσεις

Ο κατασκευαστής θα πρέπει να είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών που έχει προσυμφωνηθεί, ειλικρινής ως προς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και ξεκάθαρος όσο αφορά τις χρεώσεις.

– Υποστήριξη πριν και μετά την κατασκευή

Η υποστήριξη είναι ίσως ένα απο τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδας. Αυτό γιατί, μια ιστοσελίδα έχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες και πτυχές, οπότε είναι απαραίτητο να υπάρχει επαγγελματική υποστήριξη σε περίπτωση που το χρειαστείτε.

– Ρωτήστε για το κόστος

Εφόσον γνωρίζεται το κόστος που μπορείτε να διαθέσετε για την νέα σας ιστοσελίδα, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά ώστε να δείτε αν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο κόστος κατασκευής. Σίγουρα η ποιότητα κατασκευής αλλάζει απο εταιρεία σε εταιρεία αλλά το budget σας παραμένει σταθερό.

Μάθε τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια ιστοσελίδα και τα ετήσια κόστη.